Online galleries en google

Onze website blijkt goed in de smaan te vallen. Dat merken we niet alleen uit de vele reacties van klanten en relaties: Ook de online galleries nemen Stereo Focus met graagte op in hun collectie. Online galleries!? Mooie schilderijen hangen in een zaaltje, publiek schuifelt met graagte langs een verzameling beeldhouwwerk en ook voor het gezamenlijk bewonderen van de mooiste kanariepieten is een doelgroep aanwezig. Zo ook voor het tentoonstellen van het neusje van de zalm op het gebied van webdesign. Een digitale wandeling door een zich telkens vernieuwende online collectie.

Hier bijvoorbeeld het britse css garden, en hier ‘we love wordpress’. Hier nog een voorbeeld en met deze laatste link begrijpt u het idee achter het concept: Een overzicht van fraai vormgegeven en in het oog springende websites die na een strenge keuring een plekje wisten te bemachtigen.

Leuk en aardig zie ik u denken, maar wat heeft een marketing bureau als Stereo Focus hier aan? Leuk om er een plekje te bemachtigen, maar de doelgroep is er toch niet aanwezig? Inderdaad, dergelijke websites worden met name bezocht door marketeers, vormgevers, art directors en webdesigners met een honger naar inspiratie. De doelgroep met de behoefte aan een oplossing op marketing gebied is hier veelal niet aanwezig . Waarom het toch relevant is op dergelijke websites een plek te bemachtigen: De Google Ranking!

Waarom eindigt de website van partij A nou hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine dan partij B? Tal van factoren waarbij ook een rol is weggelegd voor het aantal externe linkjes die naar de eigen website verwijzen. Verwijzen veel belangrijke websites naar de eigen digitale thuishaven, dan concludeert Google dat de website relevant is waardoor deze het beter zal doen in de resultaten van de zoekmachine. Uiteraard is een linkje op nu.nl hierbij relevanter dan een verwijzing op de website van een bevriende webdesigner of het lokale online prikbord.

Zodoende een tip voor de verloren uurtjes: Plug uw website, zorg voor vele externe linkjes die veelal gratis aan te maken zijn en pluk de vruchten in de organische zoekresultaten!

-

Herman Grendelman – Creative Director
Stereo Focus | Marketing & Reclamebureau
Zwolle

Comments

comments

css gallery